kenapa LELAKI curang lepas kahwin ?


kenapa lelaki/suami curang ? kenapa kaum adam ni curang lepas kahwin ? kenapa tak sebelum kahwin ? kenapa !? sebenarya aku pun tak tahu . aku tulis entri ni pun berdasarkan pengalaman . ehhhh ! bukan penglmn aku betul2 lahh . aku muda lagi . HEHE . pengalamn aku membaca sebuah entri ni lah . entri ni long sangat . rjin2 kan lah diri tu mmbaca ^^

pernah tak korang fikir kenapa kaum adam mudah curang pada isterinya ? (bukan semua oke )
adakah kerana wanita lain lebih cantik ? atau mereka telah digodam ? hehe digoda lah =P
sesetengah wanita percaya majoriti lelaki tak mudah setia ? betul ke kaum adam ? 

kat sini , aku rasa suami curang dengan isterinya selepas khwin adalah kerana faktor2 berikut . wait ! read this *__*

1 . bila da khwin . isteri da tak mnjaga penampilan seperti masa cinta2 dlu . duk rumah pun serabai je .. daya tarikan dah takde bg suaminya . 

2 . bila da kahwin . isteri hendaklah memahami tugas si suami dan jgn lah terlalu cemburu buta dan berpransangka ini akan menyebabkn suami berasa jemu . cehhh mcm pndai je aku ni . HAHA !

3 . betuk tubuh si isteri dah tak lngsing mcm zaman bercinta dlu . da berisi sbb ta jge bdn . daya tarikan kurang , " si suami berkat "  -,-

4 . bila dah ada baby nati . jgn sisihkan mereka sbb itu akn jdikan alsan mereka nak kawin lagi !
     " you sisihkan i sejak kita dah ade baby . i sunyi "

tu jelah kot pda pndangan aku . kenapa masa cinta2 dlu ayt mnis belak ? korang bole jwb ?

Nasihat buat kepada kaum lelaki :

Carilah wanita yang benar-benar you suka. Sukakan segala-gala tentangnya. Suka cara bercakapnya, suka lenggoknya, suka personiliti…suka semualah. Kemudian bayangkan yang you akan grow old together…kalau boleh nampak bahagia…then bro pasti cinta akan hadir dengan sendiri, mengikat hati anda berdua.

Nasihat buat kepada kaum wanita :

Pandai-pandailah mengubah scenery kehidupan anda berdua agar pasangan anda tidak mudah jemu. Tukar-tukarkan cara berpakaian, style rambut, ubah cara sentuhan dan panggilan! Pelbagaikan pulak perkara yang dilakukan, tempat yang dikunjungi, persoalan yang diperbualkan. Kalau biasa duduk belah kiri, duduk belah kanan pulak. kalau biasa di bawah, kenalah di atas pula. Kalau semua dah biasa…fikirkan sesuatu agar everything menjadi luarbiasa. Barulah happening dan teruja pasangan anda tuuu…

Alright semua…so, apa pendapat anda pula?…adakah cara-cara lain yang boleh anda fikirkan untuk dikongsi bersama?…keluarkan apa yang anda rasa boleh membantu antara satu sama lain and let it out here.

p/s : maaf klau entri ni menimbulkn kemarahn korang , fyza cuma mnusia biasa dan klau salah silalah tegur ^^
teguran amat dihargai k ;)

8 25 yang bijak:

Bilal binti Robah said...

whoa
rase xsabaw nk kawen ah bace entry ni
har har har

ifa yifie said...

singgah..folow back oke!.:))

cik fyeza said...

@Bilal binti Robahhaha . tunggu jodoh dlu lah

cik fyeza said...

@ifa yifiethx dear . done follow awk

♫Usui Takumi♫ said...

haha, nice entry la..
knape keadaan brubah slepas kawin??
ok lah, sy jwb berdasarkan kaunselor skolah sy gtau ek..

dye ckp wktu sblm kawin dlu indah sbb ade syaitan".. itu elok ini elok.. itu boleh ini boleh.. sume nye elok,sume nye boleh.. and slepas kawin, sume brubah sbb syaitan gk.. dye bisik pasangan tu spaya slalu gaduh.. huhuu..

erm, yg tu kaunselor yg ckp la.. kalo sy plak, sbnar nye bergantung jgak.. laki ngn pmpn same je.. tgk personaliti la.. kalo nk slamat, takyah terlibat ngn bab2 cinta ni..( cm saya);p

aik pnjg nye komen.. sory2.. x,x

hardy boy said...

salam ukhwah & semoga dpt mengeratkan silaturrahim antara blogger... ... saya follow blog comel nie. Sudilah follow saya juga (^_^)

Anonymous said...

hahaha.. ko ni lawak la. mintak pendapat bagai. ape kate ko tanye terus mak ko, nape suami die curang? ko tanye budak2 blogger yg x penah kawin ni ape ko dapat

cik fyeza said...

@Anonymousko tak pyh nak jdi anon2 bgai lahh . tak suke bole blah . :D