gereja TERBESAR akan/telah dibina di bukit jalil ?

Assalamualikum ~ 

bekpes dah ? hihi lunch la sekarang kan ?


oke now ! betul ke " GEREJA TERBESAR AKAN DIBINA DI BUKIfT JALIL " 

terkejut aku . macam tak percaya pun ada .. aku dpt info nih daripada facebook dan 
SINI  .. 

belek punya belek facebook tadi then terjumpa satu blog ttg isu nih . really ?
baca info bawah ni dari blog tersebut . 


" terkejut aku bila dpt tau dari member aku yg ade sebuah gereja yg terbesar di asia akan di bina di bukit jalil..mula2 aku x percaya pon...tp lepas aku selidik n kaji..huhuhu..rupa-rupanya mmg betul dakwaan member aku tu..masyaALLAH...lebih mengejutkan aku..gereja terbabit mengandungi unsur2 freemason...maybe kebetulan atau sebagainyer...aku pon x tau...tp ape yg penting...bila da siap kita tgk..sape yg RASMI kan gereja ni nanti. "



gereja yg akan menjadi gereja terbesar di asia ini diberi nama CCC atau Calvary Convention Centre akan siap dibina bersebelahan Bukit Jalil Golf & Country Club berhadapan Anjung Hijau Kondominium.

kos untuk membina gereja ini ialah RM100 juta tidak termasuk kos tanah RM35 juta.gereja 6 tingkat dan tercanggih di dunia ini dalam proses untuk menyiapkanyer sekarang.untuk maklumat lanjut ttg gereja ini rujuk laman web gereja ini SINI dan SINI

Dengan kapasiti auditoriumnya yang mampu memuatkan 5 ribu orang pada satu-satu masa, maka kawasan sempit ini dijangka akan mengalami kesesakan teruk apabila ia siap nanti.










 dan inilah gambaran gambar gereja yang bakal disiapkan :




mengejutkan lagi . gereja ini mmpunyai unsur2 freemason . 


misi misi gereja tersebut :

*to be inspiration and to bnefit all in malaysia and beyond
*to be a dynamic  n positive influence in our society
*to care and to share with those who are without hope
*to equip and train those who desire to serve n help other
*to declare god loven his faithfulness to mAnkind

persoalanya : perlukah negara kita dibina gereja yang sebegitu besar ?
adakah pihak berkenaan mahu mncabar kedudukan isalmdi negara ini ?

"tolonglah bangun dari angan2 kamu... YA ALLAH....selamatkanlah kami semua daripada fitnah almasih aldajal... kuatkanlah hati kami,,YA ALLAH... "


P/S : MENURUT MAKLUMAT MELALUI SUMBER TERSEBUT , GEREJA INI TELAH LAMA
DIBINA , SEJAK TAHUN 2008 . APAKAH KESUDAHAN GEREJA INI ? 

4 25 yang bijak:

cTri3 said...

ya allah.. ape nk jd dgn malaysia skarg nie..
teruknya!!

cik fyeza said...

tau xpe . macam2 da sekarang nih .

DefarhanoVII a.k.a BoyPJ said...

dah lame dah tau kisah ni.... sejak awal 2008 lagi dah bina...ntah2...dan perancangan memang dah lama.... sape suruh bagi kawasan...diorang bina je la....

Izzah Idz said...

turut mendoakan.." YA ALLAH....selamatkanlah kami semua daripada fitnah almasih aldajal... kuatkanlah hati kami,,YA ALLAH.